Hakkari'deki evlat nöbetinde 42'ci hafta

Hakkari'deki evlat nöbetinde 42'ci hafta

Hakkari'de, çocukları dağa kaçırıldığı öne sürülen ailelerin evlat nöbeti, 42'ci hafta haftada da devam etti.

Hakkari'de aileler, 42’ci haftasında Cumhuriyet Caddesi Mukaddes Akar Sokağı’nda bir araya geldi. Aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve üzerlerinde 'Çocuklarımızı istiyoruz', 'Evlatlar dönüyor PKK çöküyor', 'Anneler nöbette', 'Artık yeter yakamızdan düşün', 'Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak' yazılı dövizleri taşıdı. Güvenlik güçleri olası deprem ve binalardaki risk nedeniyle ailelerin HDP binası önünde açıklama yapmasına izin vermedi. Aileler parti binasından 50 metre mesafede bulunan Mukaddes Akar Caddesi üzerinde basın açıklaması düzenledi.

Eyleme, 5 yıl önce, 14 yaşındayken kaçırılan kayınbiraderi Rojhat Çiftçi için eylem yapan Leyla Çiftçi, "Millet olarak tarihimizin en büyük afetlerinden birini yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Pazartesi günü meydana gelen 7,7 ardından 7,6 büyüklüğünde iki deprem 10 ilimizde çok ciddi yıkıma ve can kaybına maalesef yol açmıştır. Hayatını kaybeden her bir vatandaşımıza, kardeşimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bir kez daha terör saldırılarında ve depremde şehit düşen askerlerimize, polislerimize, korucularımıza, sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Bizi yıldıramadılar, birdik, bir şehir olduk, iki şehir olduk ve her geçen gün büyümeye devam edeceğiz. Bizim bu şevkimiz, bu gayretimiz terör örgütünü çökertmeye yetti. Belki geç olacak, belki güç olacak ama zafer inşallah bizim gibi inanan annelerin zaferi olacaktır. Bizler 40 yıla yakın bir süredir bölücü terörle mücadele eden terörizmin acısını çok iyi bilen bir milletiz. Farklı isimler adı altında faaliyet ama hepsinin de amacı ülkemizin birliği, beraberliği huzuru refahı olan terör örgütlerinin saldırısı altındayız. Uzun terörle mücadele dönemimize güvenlik güçlerimizden ve masum vatandaşlarımızdan binlerce şehit verdik. Çocukları, kundaktaki bebekleri okula giden öğrencileri daha ömrünün baharındaki öğretmeleri kurban eti dağıtan 15 yaşındaki körpe delikanlıları, rızkının peşindeki garsonu, müşteri bekleyen esnafı, namaz kıldıran imamı katleden Allah'ın anıldığı ibadethaneleri Kur'an kurslarını, kütüphaneleri ateşe veren bir barbarlığa defalarca lanet ediyoruz. Hakkari ve Diyarbakır Anneleri olarak terör örgütüne karşı çıktıkları İsyan bayrağıyla Edi Bese diyoruz." dedi.  

2-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.