Hakkari'de YKS heyecanı başladı

Hakkari'de YKS heyecanı başladı

Hakkari’de, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu, heyecanla başladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) maratonu, bütün Türkiye'de olduğu gibi Hakkari'de de başladı. Hakkari’de binlerce öğrenci ilk kez YKS sınavı ile tanışacak.

Hakkari’ye bağlı ilçeler olan Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca’dan da çok sayıda öğrenci YKS sınavına girmek için Hakkari merkeze geldi. Hakkari ilçelerinden gelip de konaklama sorunu yaşayan öğrencilere ise Hakkarililer evlerini açtı.

Sınav öncesi bütün hazırlıklar tamamlandı

Türkiye geneli YKS'de 2 milyondan fazla aday yarışıyor. Sınav öncesi Hakkari’de bütün hazırlıklar tamamlandı. Sınavın yapılacağı okul önlerinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Okul çevrelerinde gürültüye neden olabilecek çalışmalar durduruldu. Okullar sınava hazır hale getirildi. Sınav soruları ve optik okuyucuların kente getirilmesi için gerekli önlemler alındı.

Sınav saatleri ve soru sayısı

Adaylar, sınava girecekleri okulların önlerine saatler öncesinden geldiler. Kimi adaylar aileleriyle birlikte gelmeyi tercih ederken, kimileri ise yakın bir arkadaşı veya tek başına gelmeyi tercih etti.

İlk oturum başladı

YKS'de ilk oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15'te başladı. Oturumda adayların 120 soruyu yanıtlamak için 165 dakikası var.

İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testleri'ne ise 160 soru için 180 dakika süre verilecek. Son oturum olan Yabancı Dil Testi ise yarın saat 15.45'te yapılacak. 80 soru için verilen süre 120 dakika.

img-2510.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.