Hakkari'de yıl sonu sergisi açıldı

Hakkari'de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce, "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" kapsamında yıl sonu sergisi açıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı sergi renkli görüntülere sahne oldu.

Hakkari Kapalı Spor Salonunda düzenlenen sergiye; Vali Yardımcısı Talha Battal, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, Adalet Komisyonu Başkanı Birtan Şeker, AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Halk Eğitim Müdürü Nazif Tatlı, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Üyesi Fazıl Özkan, HATSO Genel Sekreteri Fikret Keskin, Milli Eğitim Şube müdürleri, halk eğitim eğitmenleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

3728460-fotogaleri.png

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, çağı doğru okuyup zamanın ruhunu yakalamanın yolunun sürekli öğrene dinamik bir toplum yapısını inşa etmekten geçtiğini söyledi.

Bu zorunluluğun toplumdaki hayat boyu öğrenme kültürünü oluşturma ile aşıldığını belirten Gür, şunları kaydetti:

"Hakkari eğitim ailesi olarak bakanlığımızın öncülüğünde ve Valimiz Sayın İdris Akbıyık'ın riyasetinde sevgi, saygı, dayanışma ve yardımlaşma iklimine esin kaynağı olan istihdama yönelik, mesleki ve kişisel gelişim kurslarımızı, vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında 4 bin 420 kursta bin 132 usta öğretici eşliğinde 25 bin 203'ü erkek, 37 bin 829'ü kadın olmak üzere toplamda 63 bin 32 vatandaşa farklı branşlarda eğitimler verdik. Yapmış olduğunuz el emeği, göz nuru eserlerle vatandaşlarımıza faydalı olduklarını hissettirerek, üretici olmanın zevkini yaşatan siz değerli usta öğreticilerimize ve yürütülen birbirinden kıymetli faaliyetler sonucunda, üretilen güzellikleri, şehrimize hayat katan bir şenliğe dönüştüren Halk Eğitimi Merkezi ailesinin her bir ferdine, huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

Jimnasik ve halk oyunları gösteri ve dengbej dinletisinin ardından serginin açılışı yapıldı.

Vali Yardımcısı Talha Battal ve beraberindeki protokol üyeleri sergi salonunda açılan stantları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Akşama kadar ziyarete açık olacak sergide katılımcılara yöresel yemek ikramında bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.