Hakkari’de yaya geçitlerine 'kırmızı çizgi' uygulaması
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından '30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz' paylaşımının ardından Hakkari’de 'Kırmızı çizgi’ uygulamasına başlandı.
HAKKARİ OBJEKTİF HABER
İçişleri Bakanlığı yaya geçitlerinde önceliğin yayalarda olduğunu belirten farkındalık çalışmaların ardından bu kez de 'Kırmızı çizgimizi çekiyoruz' şeklinde yaya geçitlerinin kırmızı renkle boyanması için çalışma başlattı.
Etkinlik kapsamında Hakkari’de de kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor.
‘Trafikte Yaya Önceliği’ Kampanyası kapsamında Bulak Mahallesindeki Cumhuriyet İlkokulu önündeki yolda farkındalık yaratmak amacıyla ‘Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz’ etkinliği düzenlendi.
Etkinliğe, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, HATSO Genel Sekreteri Fikret Keskin, Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, kamu kurum müdürleri katıldı.
Ekinlikle ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Vali Akbıyık, Tüm Türkiye olduğu gibi Hakkari'de de kırmızı çizgileri çektiklerini söyledi.
Başta İçişleri Bakanı olmak üzere, tüm valiler, vali yardımcıları, kaymakamlar, jandarma ve emniyet personeli ülkenin her yerinde ve Hakkari'de bazı noktalarında belli yerlere kırmızı çizgileri çizdiğini belirten Vali Akbıyık, “2020-2030 trafik planı eylem planı çerçevesinde Türkiye'de özellikle yayalara çarpma, kaza oranının düşürülmesi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bakanlığımız tarafından birçok proje devam ettirildi. Türkiye ve Avrupa Birliği de 2050 yılına kadar özelikle trafik kazalarını bitirmek istiyoruz. Ülkemizde de ciddi bir azalama var trafik kazalarında. Hakkâri’miz bu anlamda çok iyi durumda. Gerek yaya çarpması ya da diğer kazalar minimum düzeyde. Belki de Türkiye'de en ön sıralardayız. Amacımız hiç kaza olmasın, insanlarımız ve sürücülerimiz trafik kurallarına uysunlar. Kırmızıçizgiler de geçiş üstünlüğü yayaların ve inşallah ona dikkat edecekler. Bu sadece bizim değil tüm toplumun, tüm Türkiye'nin kırmızıçizgisidir. Özellikle yaya geçitlerinde üstünlük yayanındır. Özellikle Hakkari'de vatandaşlarımızla ve okullarımızda, kurum ve kuruluşlarımız bu etkinliğe katılıyorlar. Trafik kurallarına uyma konusunda da ciddi bir gayret var inşallah daha iyi olacak. İnşallah kırmızıçizgimiz hep olacak ve hep geçerli olacak ”diye konuştu.
Vali Akbıyık aha sonra etkinliğe katılan öğrencilere kitap hediye etti.






