Hakkari'de Yapılacak Yatırım Tartışma Yarattı

Hakkari'de Yapılacak Yatırım Tartışma Yarattı

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde yapılması planlanan çok amaçlı spor salonu yatırımı, Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalara neden oldu.

 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Cüneyit Zorlu, yaklaşık 100 milyon TL’lik yatırımın Trabzon dışına yapılmasına tepki gösterdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantılarının üçüncü oturumunda, Şemdinli’de çok amaçlı spor salonu yapılması için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e yetki verilmesine ilişkin madde görüşüldü. Görüşmeler sırasında söz alan CHP’li meclis üyeleri, yatırımın öncelik sıralaması açısından doğru olmadığını savundu.

“100 Milyon TL Hangi Hakla Trabzon Dışına?”

CHP Grup Başkanvekili Cüneyit Zorlu, Trabzon’daki birçok ilçe belediyesinin acil ihtiyaçları bulunduğunu ve Büyükşehir Belediyesi’nin ciddi bir borç yükü altında olduğunu belirterek, mevcut kaynakların öncelikle Trabzon halkının ihtiyaçları için kullanılması gerektiğini söyledi.

Yaklaşık 100 milyon TL’lik yatırımın Şemdinli’ye yapılmasını eleştiren Zorlu, “Konuşulması gereken öncelik ve adalet meselesidir. Büyükşehir Belediyesi ve birçok ilçe belediyesi ekonomik sıkıntılar yaşarken bu kaynağın Trabzon dışına aktarılması doğru değildir” ifadelerini kullandı.

Zorlu, söz konusu bütçeyle Trabzon’da kreşler, semt spor sahaları, yaşlı bakım merkezleri ve benzeri sosyal projelerin hayata geçirilebileceğini dile getirdi.

“Öncelik Kentin İhtiyaçları Olmalı”

Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Celal Akaç da maddeye karşı olduklarını belirtti. Akaç, öncelikle Trabzon’daki belediyelerin ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini savunarak, bu nedenle teklife ret oyu verdiklerini ifade etti.

Şemdinli’ye yapılması planlanan spor salonu yatırımına ilişkin madde, CHP grubunun ret oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin “kardeş kent” ilişkisi kapsamında Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine yönelik planladığı yatırımın önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.