Hakkari'de Uyarılar Dinlenmedi, Kar Temizliği Araçlara Takıldı
Hakkari’de dün öğleden sonra etkisini artıran kar yağışı, kentte günlük yaşamı olumsuz etkiledi.
Yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari–Çukurca ve Hakkari–Van karayollarında çok sayıda çığ düşerken, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri tarafından karla mücadele çalışmaları başlatıldı.
Öte yandan kent merkezinde yürütülen kar temizleme çalışmalarında da bazı sorunlar yaşandı. Belediye ekiplerinin yaptığı uyarı ve anonslara rağmen bazı sürücülerin araçlarını çarşı merkezine park etmesi nedeniyle kar temizleme çalışmaları aksadı.
Gece saatlerinde çarşı merkezinde kar temizleme çalışması yürüten belediyeye ait iş makinesi, gelişi güzel park edilen araçlar nedeniyle ilerlemekte zorlandı. Park edilen araçlar hem trafiğin aksamasına hem de çalışmaların yavaşlamasına neden oldu.
Bazı vatandaşlar, kar temizleme çalışmalarının daha sağlıklı yürütülebilmesi için uyarılara rağmen araçlarını çarşı merkezine park eden sürücülere cezai işlem uygulanması gerektiğini ifade etti. Bazı sürücüler ise mahalle yollarının henüz temizlenmediğini ve araçlarını park edecek uygun yer bulamadıklarını belirtti.



