Hakkari'de üniversite öğrencileri servis istiyor

Hakkari'de üniversite öğrencileri servis istiyor

Hakkari Üniversitesinin Keklikpınar Mahallesinde bulunan ve servislerin uğramadığı Zeynelbey Yerleşkesinde okuyan öğrenciler zor durumda. Derslerine taksi tutarak gidebilen öğrenciler servis istiyorlar.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

2008 yılında 3 fakülte ve bir meslek yüksekokulu ile eğitim öğretime başlayan Hakkari Üniversitesinin, Keklikpınar Mahallesi'nde bulunan Zeynel Bey Yerleşkesi tamamlandı.

Pandemi sonra bir çok bölümde yüz yüze eğitimin başlaması ile öğrenciler de ders başı yaptı. Ancak hem lisans öğrencileri hem de yüksek lisans öğrencilerinin birinci ve ikinci öğretim için (Gece okulu) okula gidebilecekleri bir servis yok. Çoğu öğrenci derse yetişebilmek için taksi tutmak zorunda kalıyor. 

Hakkari Objektif Haber haber merkezine ulaşan öğrenciler yetkililere seslenerek soruna çözüm bulunmasını talep ettiler. 

Servis olmadığı için okula gidemeyen hatta bu yüzden okulu bırakmayı düşünen öğrenciler olduğu öğrenilirken, günde 20 - 25 TL vermek istemeyen öğrenciler bu konuda gerekli duyarlılığın gösterilmesini talep ediyorlar. 

Öğrencilerin en önemli talebi ise şehir merkezi ve Yurt Kur'un bulunduğu Merzan Mahallesinden Zeynel Bey Yerleşkesine düzenli çalışacak servis verilmesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum