Hakkari'de "Tersine Dünya" adlı tiyatro oyunu sahnelendi
Hakkâri Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Onuncu Köy Tiyatro Topluluğu tarafından "Tersine Dünya" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
HAKKARİ OBJEKTİF HABER
Hakkâri Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Onuncu Köy Tiyatro Topluluğu tarafından 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında "Tersine Dünya" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu Vali Cüneyit Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurum müdürleri ve çok sayıda tiyatrosever izledi.
Türk romancısı ve oyun yazarı Orhan Kemal’in yazdığı "Tersine Dünya" adlı tiyatro oyunu izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.
Oyunun sonunda Vali Toprak, tiyatro oyuncularını tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.
VALİ TOPRAK'A TEŞEKKÜR MESAJI
Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür Merkezi Onuncu Köy Tiyatro Topluluğundan vali Cüneyit Orhan Toprak’a teşekkür mesajı yayınladı.
Belediye Kültür Merkezi Onuncu Köy Tiyatro Topluluğu mesajında,” Bir insan memleketini neden sevmeli , çünkü başka çaresi yoktur da ondan " bu söz belkide bir şehrin durumunu en iyi şekilde gösteriyordur. Valimizin ilimize geldiği günden bu yana artık memleketimizi çaresizlikten sevmek değil memleketi için bir şeyler yapmak , üretmek ve en önemlisi bir milletin can damarı olan sanatla yoğrulmaya teşvik etmesi taktire şayan. Dünya Tiyatrolar Günü münasebeti ile makamında bütün tiyatro ekibimizi ağırlama nezaketinde bulunarak akşam başlattığımız tiyatro festival açılış oyununa bizi onurlandırarak oyuncularımıza büyük bir motivasyon kazandırıp sanata ve emeğe verdiği değeri bir kez daha göstererek gençlere iyi örnek olan valimize minnettarız” denildi.



