Hakkari'de 'Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi' etkinliği

Hakkari'de 'Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi' etkinliği

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak, aynı zamanda eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için hayata geçirilen 'Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi' kapsamında Hakkari'de 70 okulda iyileştirme yapıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Milli Eğitim Bakanlığınca hayata geçirilen geçirilen 'Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi' tüm Türkiye'de olduğu gibi Hakkari'de de uygulanıyor. Proje kapsamında, Hakkâri il genelinde , 70 okulda iyileştirme çalışmalarına başlandı.

İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür, Bakanlığın desteği ile Hakkari Valiliğinin himayesinde yürütülen proje çok önemli bir yol kat ettiklerini ve proje kapsamındaki okulların alt yapısını iyileştirme ve güçlendirmeye çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Proje kapsamında eğlenceli etkinliklere imza atan Hakkâri M.A. Ersoy MTAL Çocuk Gelişimi Bölümü gönüllü öğretmen ve öğrencileri atölye çalışmaları gerçekleştirdi. 

Çocuk Gelişimi Bölümü öğretmenleri yönetiminde, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğrencileri tarafından hazırlanan oyun, Ş. Yarbay Mesut Kuru İlk/Ortaokulu ve Çimenli İlk/Ortaokulu öğrencileri tarafından, büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.

Çocuklara sevgiyi iyiliği ve sevginin açamayacağı başka bir kapının olmadığı fikrinin anlatıldığı oyunda öğrenciler masal kahramanlarından günlük hayatlarında kullandıkları bazı olayları yaparak, yaşayarak öğrenme imkanı buldular. Kostümlerin tamamını Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğretmenleri ve öğrencilerinin kendi imkanları ile hazırladığı tiyatro ve müzikal gösteride, öğrenciler, palyaço ve masal kahramanlarını canlı yaşama imkanı buldular.

Okul Müdürü Hayrettin Çiftçi, emeği geçen öğretmen ve öğrencilerini kutlarken ilde bulunan diğer ilkokullarda da bunun gibi etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.