Hakkari'de Tecavüz edilip öldürülen Esra'ın abisi tutuklandı

Hakkari'de Tecavüz edilip öldürülen Esra'ın abisi tutuklandı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesin cinsel istismara uğrayıp daha sonra şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Esra Yücel'in abisi Ömer Yücel, "Kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

 

 

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Oğlaklı köyünde yaşayan 11 yaşındaki Esra Yücel, 27 Mayıs 2016’da Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz, Esra Yücel'e yönelik "Nitelikli cinsel istismar" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından ilk etapta 42’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak, cezalar itiraz üzerine usulen bozuldu ve şüpheliler, "Delil yetersizliği" iddiasıyla serbest bırakıldı.

Serbest bırakılmalarının ardından 11 gün sonra Esra Yücel, şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında 42’şer yıl ile yargılanan Veysi, Zahir ve Nihat Yılmaz adlı kuzenler  "Yeterli delillerin oluşmadığı" ve "şüpheden sanık yararlanır ilkesi gereği" iddialarıyla beraat kararı vermişti.

Mahkeme, Esra’nın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiği gün evde bulunan aile bireyleri hakkında inceleme yapılması talimatı verdi. Bu karar sonrası, Esra’nın babası Bazit, abisi Ömer Yücel ve diğer aile bireyleri, “Şüpheli ölüm” iddiasıyla gözaltına alındı. 5 gün süren gözaltının ardından Ömer Yücel 'Kasten öldürmek' suçundan tutuklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.