Hakkari'de taziyelere gün ve saat sınırlaması geliyor

Hakkari'de taziyelere gün ve saat sınırlaması geliyor

Hakkari merkeze bağlı Kırıkdağ Köyünde yaşayan Jirki Aşireti Kanaat Önderlerinden Necman Adıyaman taziyelere ilişkin aldıkları kararı açıkladı. Taziye yemeklerinin kaldırıldığı belirtilen kararda, 3 gün olan taziyeler 2 gün ile sınırlandırıldı.

Hakkari'de aşiretler artan maliyetler nedeniyle düğün ve taziyelerde tasarruf tedbirlerini açıklıyorlar. Kentte binlerce mensubu bulunan farklı aşiretler peş peşe aldıkları kararlar ile taziye yemeklerini kaldırma ve taziye süresini iki güne indirme kararı alıyorlar.

Son iki yıldır Hakkari ve ilçelerinde aşiretlerin taziye ve düğün maliyetlerini düşürmek için aldığı kararlar yayılıyor.

Daha önce Şemdinli'deki Herki, Yüksekova'daki Oremar, Hakkari'deki Pinyanişi ve Çukurca ilçesindeki aile büyükleri düğün ve taziyeler ile ilgili önemli kararlar almıştı.

Hakkari Merkeze bağlı Kırıkdağ Köyündeki Jirki Aşireti Kanaat Önderi Necman Adıyaman da köy sakinleri ile birlikte aldıkları kararı duyurdu.

Kırıkdağ köyünde taziyelerin 2 gün ile sınırlandırıldığını ve taziye yemeklerinin kaldırıldığını belirten Adıyaman, taziylerin öğleden sonra saat 2'de kabul edileceğini söyledi.

Adıyaman, Kırıkdağ köyü için aldıkları kararlara ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bu süreçten sonra gerçekleşecek taziyelerimizde taziye yemekleri kaldırılmış olup, taziyelerimiz iki (2) güne indirilmiştir. İki gülük taziye sürecinde taziyelerimiz saat 2 (14.00) kabul edilmeye başlanacaktır. Bu karar sadece Kırıkdağ Köyünü kapsamaktadır"

1.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
17 Yorum