Hakkari'de, okul sıraları yenileniyor

Hakkari'de, okul sıraları yenileniyor

2022 -2023 eğitim öğretim sezonunda Hakkari'de 112 derslikli 5 yeni okul hizmete açılırken; 92 okulda bakım ve onarım çalışması yapıldı. Tüm okullarda ise sıraların yenilendiği bildirildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER 

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü kent genelindeki tüm okullarda yıpranmış sıraların yenilenmesine yönelik bir çalışma başlatıldığını duyurdu.

Halk Eğitim Merkezi'nin bünyesindeki usta öğreticilerce gerçekleştirilen çalışmalarda, eskimiş okul sıraları 3 aşamadan geçiriliyor. Zımparalanma işleminin ardından dolgu işlemi yapılan sıralar, son olarak cilalanıyor. Yenilenen sıralar, böylece öğrencilerin kullanımına hazır hale getiriliyor.

Yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, öğrencilerin sağlıklı şartlarda eğitim ve öğretim görmelerini sağlamak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

Halk Eğitimi Merkezi bünyesindeki boyacılık ve marangozluk bölümündeki usta öğreticiler tarafından, tüm okullardaki sıra ve masaların; zımparalanma, temizlenme ve verniklenme işlemi yapıldığını anlatan Gür, "Okul sıralarımızı yenileyerek hem öğrencilerimizin rahatlığını sağlıyoruz, hem de tasarruf etmiş oluyoruz. Halk Eğitim Merkezlerimiz ve meslek liselerimizin mevcut olan güçlü teknik altyapıları ve kapasiteleriyle dönem içinde, ihtiyaç duyulduğu takdirde benzer desteği il geneli tüm okullarımız için de vereceğiz” dedi.

Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyleyen Gür, “Halk Eğitim Merkezlerimizin yanı sıra, meslek liselerimiz de kırık masa sandalyeleri onarıyor. Kullanılabilir durumda olan ahşap tabakalar zımparalandıktan sonra yenilenen demir aksama monte edilip vernik atılarak yeni görünümlü masa ve sıra haline dönüştürülüyor. Neredeyse kullanılmaz haldeki çoğu öğrenci sıraları onarıldı, eksiklikleri giderildi, verniklendi ve yeniden kullanılmaya başlandı. Onarılan sıralar, yeni sıralardan hiç bir farkı yok. Evlatlarımız da sağlıklı ortamlarda, kendilerine sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirip, derslerine çalışacak. Bu çalışmalarda emeği geçenlere ve Halk Eğitim Merkezi Ailesine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum