Hakkari'de öğretmenler iş bıraktı

Hakkari'de öğretmenler iş bıraktı

Hakkari’de Eğitim Sen üyesi öğretmenler Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı iş bıraktı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Eğitim Sen Hakkari Şubesi üyeleri, kariyer sınavının yapılmaması, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun (ÖMK) iptal edilmesi ve yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışı yönündeki taleplerine ilişkin basın açıklaması düzenledi. 

KESK Hakkari Şubesi Platformu Hakkari Şubesi binası önünde düzenlenen açıklamaya çok sayıda iş bırakan öğretmen katılım sağladı.

Açıklamada, “Öğretmenlik mesleğinin onurunu birlikte koruyacağız”, “Öğretmen köle değildir”, “Hak, Emek ve Adalet için alanlardayız”, “Zil ders için çalar, Öğretmenler için çalmaz”, “Öğretmenler birlikte güçlü” dövizleri,  “Öğretmenler ayakta, Eğitim Sen alanlarda” ve Öğretmenlerin talepleri yazılı pankartlar açıldı.

Öğretmenler açıklamada sık sık, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz”, “Direne direne kazanacağız” ve “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganları atıldı.  ‘Ücret taleplerimiz yok sayılmakta’

KESK Hakkari Şubeler Platformu önünde düzenlenen açıklamada konuşan Eğitim Sen Hakkari Şubesi Başkanı Murat Balıkesir, öğretmenlerin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyen, eşit iş ve ücret ilkesini ortadan kaldıran ve ÖMK iptal edilmesine yönelik yoğun tepkilere rağmen MEB’in somut bir adım atmadığına dikkat çekti.

Balıkesir, “Yıllardır ekonomik, sosyal özlük haklarımız ve beklentilerimiz görünmezden gelmekte, insanca yaşam ve insan onuruna yakışır ücret taleplerimiz yok sayılmaktadır” dedi. Kariyer değil insanca yaşayacak ücret   Öğretmenlerin temel haklarını, ekonomik taleplerini ve iş güvencesi başta olmak üzere sosyal, demokratik ve özlük haklarını güvenceye alan yeni bir meslek kanunu hazırlanması gerektiğini söyleyen Balıkesir, “ Ay sonunu getiremeyen, kirasını ödeyemeyen, faturalarını ödemekte zorlanan bir eğitim emekçisinin mesleğini sağlıklı şekilde yapabilmesi ve nitelikli bir eğitim verebilmesi mümkün değildir. Eğitim emekçilerinin ihtiyacı kariyer değil, insanca yaşayacak ücret, sağlıklı çalışma koşulları ve güvenli gelecektir” diye konuştu.

 Açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulunan Balıkesir, “Bakanlığa açık çağrımızdır, kariyer basamakları sınavını yapmaması ve ÖMK’nin bütün sonuçlarıyla birlikte derhal iptal etmesidir. Eğitim sendikalarının ortak sesi duyulmalı, yapılan yanlıştan çok geç olmadan geri dönülmelidir” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.