Hakkari'de Öğretmen Maaşları Yatmadı: Sendikadan tepki!
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde görev yapan öğretmenlerin maaşlarının hesaplara geçmemesi üzerine açıklama, Türk Eğitim-Sen Hakkâri Şubesi’nden geldi. Sendika, yaşanan gecikmenin eğitim çalışanları arasında ciddi tedirginlik oluşturduğunu belirtti.
Her ayın 15’inde yatırılması gereken maaşların belirtilen tarihte hesaplara geçmediğini ifade eden sendika yetkilileri, durumun çok sayıda öğretmeni mağdur ettiğini kaydetti. Açıklamada, kira, kredi, fatura ve temel ihtiyaç ödemelerini maaş takvimine göre planlayan personelin gecikme nedeniyle zor durumda kaldığı vurgulandı.
Türk Eğitim-Sen Hakkâri Şubesi, maaş ödemelerinde yaşanan aksamanın kamu yönetimi ciddiyetiyle bağdaşmadığını belirterek, sorunun ivedilikle giderilmesi ve benzer durumların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını talep etti.
Öte yandan sendika, fazla veya yersiz ödemelerde faizin hızlı şekilde işletildiğini hatırlatarak, gecikmeler nedeniyle oluşan mağduriyetlerin de dikkate alınması gerektiğini ifade etti.
Eğitim camiası, yaşanan gecikmeye ilişkin yetkililerden resmi ve net bir açıklama bekliyor.
