Hakkari'de öğrenciler ders başı yaptı

Kent genelinde 92 bin öğrenci, yarıyıl tatilinin ardından okula gelmenin sevincini yaşadı.

Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bayrak töreni düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve Şube Müdürü Oktay Kızılkaya'nın da katıldığı törende İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler sınıflara alındı.

Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Gür, deprem felaketi nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, öğretmenlerin amacının şefkatli, kapsayıcı ve güven verici tutumla öğrencilere yaklaşmak olduğunu belirtti.

Öğrencilerin bu süreçte yaşadıklarını anlatmalarına, kendilerini istedikleri gibi ifade etmelerine olanak sağlanması gerektiğini belirten Gür, "Çocuklar uygun olmayan deprem görüntülerine, haberlere, olumsuz söylemlere maruz kalmış olabilirler. İlk derste hemen konuları anlatmak, bilgi vermek yerine onları dinlemeye zaman ayırmak çok daha kıymetli kıymetli olacak ve iyileştirici etki yaratacaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.