Hakkari’de Newroz programı açıklandı

Hakkari’de Newroz programı açıklandı

HDP Hakkari il Örgütü 2023 Newroz programını açıkladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABBER

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Newroz Tertip Komitesi; "Her der Newroz, her dem Azadî şiarıyla düzenleyeceği "2023 Newroz’unun startını basın toplantısıyla verdi.

HDP İl Binasında düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Kürtçe yapan Newroz Tertip Komitesi Eş Sözcüsü Kadir Şahin, 6 Şubat tarihinde Maraş merkezli 11 ilde meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan Rahmet yaralılara acil şifalar diledi.

8 Mart'ta kadınlar günün kutlandığını şimdi de Newroz hazırlıklarına başlandığını belirten Şahin, bu yılki Newroz Bayramının Maraş Merkezli Depremlerde hayatını kaybeden afetzedelere adadıklarını belirti.

Ardından söz alan Newroz Tertip Komite Eş Sözcüsü Asiye Akgül ise Newroz Bayramının Kürtler için bütük önem taşıdığını belirterek, "2023 Newrozu’nu  '“Her der Newroz, Her dem Azadî” ve “Newroz Ateşiyle Özgürlüğe” şiarıyla  karşılıyoruz. Newroz alanları, çözümsüzlük siyasetine karşı demokratik mücadele, çözüm ve müzakere iradesinin en güçlü şekilde haykırıldığı alanlardır. Newroz, umudun dirilişi ve cesaretle buluşmasıdır." dedi. 

Hakkari'deki Newroz'un startı 15 Mart'ta Şemdinli ilçesinde verileceği belirtilen açıklamada Hakkari merkezdeki Newroz Programının 18 Mart Günü Otogar'da Yüksekova Newroz'unun ise 19 Martta kutlanacağı bilgisine yer verildi. ResimResim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.