Hakkari'de Newroz programı 20 Mart'a alındı

Hakkari'de Newroz programı 20 Mart'a alındı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Newroz Tertip Komitesi; "Her der Newroz, her dem Azadî şiarıyla 18 Martta düzenlenmesi planlanan Newroz programının 20 Mart Pazartesi gününe alındığını duyurdu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de Newroz tertip komitesince daha önce 18 Mart tarihi olarak açıklanana 2023 Newroz kutlama programı 20 Mart Pazartesi gününe alındı. 

Tertip komitesinden yapılan açıklamada, Hakkari'deki Newroz kutlamasına, HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş ve HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede'nin katılacağı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Değerli halkımız bir çok bölgede yapılacak Newroz kutlamaları kapsamında Hakkari Newrozu kutlama günü 18 Mart olarak belirlenip Newroz startı verilmişti. Ancak bir çok bölgede  katılımcı, sanatçı ve platform düzenlemelerinden kaynaklı Newroz tarihinin değiştirilmesi zorunluluğu oluştu. Son değişiklik ile Hakkari Newroz kutlama günü 20 Mart 2023 Pazartesi saat 10:00 olarak kararlaştırılmıştır. Tüm halkımızı OTOGAR  Newroz alanına bekliyoruz" denildi.

Sanatçılar; Koma Sorjiyan.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.