Hakkari'de Nevruz şiirlerle kutlandı

Hakkari’de Valilik, Kültür ve Turizm ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce “Nevruz Bayramı” programı düzenledi. Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık'ın da katıldığı etkinlikte Nevruz şiirleri dikkat çekti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Valiliği Koordinesinde; Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen Nevruz Programı Atatürk Kültür Merkezinde düzenlendi. 

Programa; Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Akbyık, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Köroğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, CHP İl Başkanı Mehmet Tunç, Ak Parti İl Başkan Vekili Mehmet Yoldaş, İş İnsanları Aytekin Karahanlı, Hakkari gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş, İş İnsanı Veli Kaya, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan  İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu Nevruz'un birlik ve beraberlik günü  9olduğunu söyledi. 

TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi İlahiyat Meslek dersleri Öğretmeni Ayşenur Tolu'nun günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşma ile devam eden programda, 'Nevruz' temalı şiirler okundu. 

Kentteki nevruz etkinliği; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hakkari Valiliğinin ayrı ayrı hazırladığı Nevruz konulu sinevizyon gösterimlerinin ardı1ndan sona erdi.

n1.jpg

n2.jpg

n6.jpg

n5.jpg

n3.jpg

n4.jpg

Resim

Resim

Resim

n7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.