Hakkari'de mobil mezbahanenin temeli atıldı

Hakkari Belediyesi tarafından yaptırılacak mobil mezbahanenin temeli atıldı. Bir günde 120 küçük baş 20 de büyük baş hayvanın kesilebileceği 15 milyon TL maliyetli mezbahane bin 500 metre kare alanda yapılıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari Belediyesi bir yandan alt yapı çalışmalarını sürdürürken bir yandan da kent için önemli projelere imza atıyor.

Belediye tarafından Hakkari - Van Karayolu üzerinde kent merkezine 8 kilometre uzakta bulunan hazine arazisi üzerinde bin 500 metre karelik kapalı alanda Modern Modüler Mezbahanenin temeli atıldı. 

Temel atma törenine Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Vali Yardımcısı Berat Kasımoğlu, Ak Parti İl Başkanı A. Mütalip Özbek, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş, mahalle muhtarları, kurum amirleri, STK temsilcileri ve belediye çalışanları katıldı.

Temel atma töreninde kısa bir açıklama yapan Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek Hakkari'nin ilk defa Avrupa standartlarında modern bir mezbahaneye kavuştuğunu söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'da bir program vesilesi ile Hakkari'de bulunduğunu belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile bugün burada bulunduk. Sizlere selamları var. 81. ilimizi gezdim çok güzel ağırlandım burada. Verimli bir çalışma yaptık. Gitmeden önce de bir mezbahabe temel atma töreninde sizlerle beraberiz. Hayırlı olsun" dedi.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkanı İdris Akbıyık da Hakkari'nin her yönden değişip dönüşüp geliştiğini söyledi. 

Hakkari'nin geçmişin acılarını unuttuğunu söyleyen Vali Akbıyık, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ilimize yaptığı pozitif ayırımcılık ve bakanların desteği ile  Hakkari alt yapıda üst yapıda tarihinin en güzel günlerini yaşıyor. Turizmde, eğitimde, sağlıkta her alanda büyük yatırımlar alıyoruz. Hakkari tarihinin en huzurlu en güvenli günlerini yaşıyor. Artık Hakkari geçmişin acılarını unutuyor, şiddeti unutuyor. Kötü günleri unutuyor" ifadelerini kullandı. 

Bugün yeni bir hizmetin temelini atmak için bir aradayız diyen Vali Akbıyık, 2022 - 2023 Hakkari değişim dönüşüm programı hazırladıklarını ve bu program kapsamında önemli projelere imza attıklarını söyledi. 

Modern Modüler Mezbanenin Hakkari için hayırlı olmasını dileyen Vali Akbıyık programa katılan bütün davetlilere teşekkür etti. 

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu'nun dua etmesi ve kurban kesiminin ardından mezbahanenin temeli atıldı.

İçerisinde yeni teknoloji ekipmanların bulunacağı tam donanımlı Modüler Mezbaha günlük 120 adet küçükbaş ve 20 adet küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek.

5.jpg

8.jpg

7.jpg

4.jpg

10.jpg

9.jpg

8-001.jpg

11.jpg

3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum