Hakkari'de Mehmet Akif Ersoy anıldı

Hakkari'de Mehmet Akif Ersoy anıldı

Hakkari'de İl Milli Eğitimi Müdürlüğü koordinesinde Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve İstiklâl Marşı'nın Kabulünün 102.Yıldönümü dolayısıyla program düzenlendi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Gazi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi'nin organize ettiği programa, Vali Vekili Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar, Vali Yardımcısı Talha Battal, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve İl Protokolü katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, İl Müftülüğünce Kur’an tilaveti okundu ve dualar edildi.

M. Kemal Lisesi Müdür yardımcısı Ramazan Parlak, Şair M. Akif Ersoy'u anlatan bir konuşma yaptı.

Programda; 6 Şubat 2023 depremi ile ilgili video gösteriminin ardından "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" adlı video izletildi.

Öğretmen ve öğrenciler tarafından düzenlenen “İstiklal Marşı” adlı oratoryo ve akabindeki, “Kabul Edildi İstiklal Marşı” adlı şiir dinletildi.

“İstiklal Marşı’nın Kabulü” adlı tiyatro gösterimi, izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

Program; Vali Vekili Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar’ın etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etmesi ve günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Resim

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.