Hakkari'de Lohusa Sendromu genç kadını intihara sürükledi

Hakkari'de bunalıma girdiği ileri sürülen kadın, 5. kattan atlayarak yaşamına son verdi. Genç kadının doğum sonrası Sinsi hastalık olarak bilinen lohusa sendromundan inithar ettiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre olay, akşam saat 19:30 sularında Bulak mahallesi kayacan caddesinde meydana geldi. İddiaya göre bir kaç hafta önce doğum yaptığı öğrenilen 34 yaşındaki T. Yaşar  isimli kadın 5.kattaki evinin balkonundan atlayarak intihar etti. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri T. Yaşar'ın  hayatını kaybettiği tespit etti. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, savcı incelemesinin ardından genç kadının cansız bedeni Hakkari devlet hastanesi morguna kaldırıldı.

Sinsi hastalık olarak bilinen lohusa sendromu nedir?

Lohusa sendromu, doğumun ardından ilk hafta içerisinde başlayan depresyon benzeri bir tablo olup farklı şiddetlerle olmakla birlikte çoğu annede görülüyor. Annelik hüznü olarak da adlandırılan lohusa sendromu, doğumun ardından annelerin kendini mutsuz ve gergin hissetmesi başta olmak üzere çeşitli belirtilerle kendini gösterebiliyor.  En Önemli Belirtiler Arasında Duygusallık, Uykusuzluk ve Halsizlik Bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.