Hakkari'de Lilyana Gastronomi Atölyesi açıldı

Hakkari'de Lilyana Gastronomi Atölyesi açıldı

Hakkari'de Lilyana Kadın Kooperatifi bünyesinde kurulan Lilyana Gastronomi Atölyesi açılışı gerçekleştirildi.

Hakkari'de faaliyet gösteren ve bir çok alanda üretim yapan Lilyana Kadın Koopertifi bünyesinde yörsele yemek hizmetinin verileceği 'Mutfak' isimli işyeyerinin açılılışı yapıldı. 

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, beraberindeki heyet ile birlikte, Ticaret Bakanlığı, Hakkâri Valiliği ve Halk Bankası destekleri ile Lilyana Kadın Kooperatifi bünyesinde kurulan Lilyana Gastronomi Atölyesi açılış törenine katıldı.  

Vali Çelik, Lilyana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ümmühan Keskin’e hayırlı olsun dileklerini ileterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

2024 yılında kurulan, 14 eğitmeni ve 30 öğrencisi bulanan Lilyana Gastronomi Atölyesi üyeleri Vali Çelik’e; yapımını ve satışını gerçekleştirdikleri Hakkâri yöresine ait reçeller, otlar, turşular gibi yöresel ürünleri ile öğrencilere verdikleri gastronomi eğitimleri hakkında bilgiler verdiler.

 Vali Çelik Gastronomi atölyesini inceleyerek, Hakkâri’deki emekçi kadınların kendi imkânları ile ev ekonomilerine ve Hakkâri istihdamına sağladıkları katkılardan dolayı, atölyenin sahip olduğu önemi vurguladı.

Bu atölye sayesinde; kursiyerlerin kendini geliştirme, Hakkâri yöresinin lezzetlerini tanıtma ve gastronomi alanında ilerleme fırsatı yakaladıklarını da ifade eden Vali Çelik, “Atölyemizin kurulmasında emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum, ellerinize, gönüllerinize sağlık.” dedi ve kadın üyelere karanfiller takdim ederek 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladı.

Açılışan AK Parti Hakkari Belediye Başkan Adayı İsmet Ölmez, Durankaya Eski Belediye Başkanı Fatih Keskin , Akademisyen Hikmet Yaşar ve çok sayıda davetli katıldı.

2.jpg

431745190-122135971916052847-2820354162553903977-n.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.