Hakkari'de Kütüphanesiz Okul Kalmaması İçin Üretiyorlar

Hakkari'de Kütüphanesiz Okul Kalmaması İçin Üretiyorlar

Hakkari'deki meslek lisesi öğrencileri, kütüphanesiz okul kalmaması için üretiyor.

"Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında harekete geçen Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kentteki 2 meslek lisesinde okuyan öğrencilerle kütüphanelere mobilya üretiyor.Bu kapsamda bir süre önce harekete geçen öğretmen ve öğrenciler, hummalı çalışmalarla okulların kütüphane donanımlarını hazırlamaya başladı.

Çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür: "Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yürütülen "Kütüphanesiz Okul Kalmasın"projesi kapsamında çalışma başlattıklarını hatırlattı. Müdür Gür:"İlimizde, 93 okulumuzun kütüphanesinin olmadığını tespitini ettik ve okullarımızın kütüphane donanımlarını 2 meslek lisemizde,9 öğretmen ve 35 öğrencimizle gerçekleştiriyoruz.  Öğrencilerin aralıksız olarak kütüphane materyallerinin üretimini sürdürdüğünü aktaran Gür, şöyle konuştu:"İki meslek lisemiz, dolap, masa, sandalye ve puf gibi ekipmanları üretebilir durumdaydı. Bunu göz önünde bulundurarak Bakanlığımızın başlattığı 'Kütüphanesiz Okul Kalmasın' projesinin finansman desteğiyle harekete geçtik.İnşallah Aralık ayına kadar ilimizde kütüphanesiz okul kalmayacak. Kütüphaneler, kentlerin kültürel ve sosyal alan başta olmak üzere tüm alanlarda kalkınmasına yardımcı olurlar.Yeni oluşturduğumuz kütüphaneler, çocuklarımızın hayatını dönüştüren işlevleriyle, eğitimin ve okullarımızın kalbi olacak,"dedi.

b657573c-bdeb-4cd9-ae1e-5b2c4c1f037d.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.