Hakkari’de “Kürt Birliğinin Önemi” Konulu Konferans Düzenlendi

Hakkari’de “Kürt Birliğinin Önemi” Konulu Konferans Düzenlendi

Hakkari’de Demokratik Birlik İnisiyatifi tarafından “Kürt Birliğinin Önemi” başlığıyla düzenlenen konferans yoğun ilgi gördü.


“Birlik Amacıyla Barışa Doğru” sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe, kentin tüm ilçelerinden çok sayıda yurttaş katıldı.


Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) toplantı salonunda yapılan konferansa DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, eski HDP Milletvekili Sait Dede, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Konferansın divanı, Demokratik Birlik İnisiyatifi Sekretaryası’ndan Diba Keskin, İnisiyatif Eş Sözcüsü Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Demokratik Birlik Delegesi ve PM üyesi Salih Yıldız ile Demokratik Birlik Delegesi Lokman Özdemir’den oluştu. Divan üyeleri, konuşmalarında özellikle aşiretçilik, uyuşturucu sorunları ve toplumsal parçalanmaya dikkat çekti.


Toplantıda yapılan konuşmalarda, Kürtlerin ortak iradeyle hareket etmesinin hem toplumsal barış hem de demokratik değerler açısından hayati önem taşıdığı vurgulandı. Sırayla söz alan katılımcılar, bu tür buluşmaların birlik ve dayanışma yolunda önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek Kürt ittifakının önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

2b80af9d-84c6-4f49-aefb-46898001094c.jpeg2b80af9d-84c6-4f49-aefb-46898001094c-001.jpeg57aefb4a-de9b-497c-8ce3-e058064f7e6a.jpegd7870fd6-29e6-47da-a375-cd72241963fd.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum