Hakkari'de kitap bağış kampanyası başlatıldı

Hakkari'de kitap bağış kampanyası başlatıldı

Adalet Bakanlığı tarafından "Kitap iyileştirir" sloganıyla başlatılan kitap bağışı kampanyası kapsamınsa Hakkari belediyesi önünde stant açıldı. Vali Akbıyık da kitap bağışında bulundu.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Standın açılışına Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Ünlüsoy, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Coşkun Sel, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü H. Salih Kaya ve il emniyet müdür yardımcıları katıldılar.

Vali İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, Hakkari Barosu Başkan Yardımcı Av. Rıdvan Kurt ve yönetim kurulu üyesi Av. Engin Çallı’da kitap bağışında bulundular.

Vali İdris Akbıyık, İnfazın temel amacı doğrultusunda ceza infaz kurumlarında hükümlü ve Tutukluların kendilerini geliştirmeleri, boş zamanlarını etkin bir şekilde kullanmaları için kütüphaneler oluşturulduğunu söyledi.

Akbıyık ”Hakkari’ye ilk geldiğimiz günden beri birinci vazifemiz kitap eğitim diyoruz. Elimizde geleni yapıyoruz Allah’a şükür Hakkari bugün okuyor okutuyor. Bu da direk olarak Hakkari’nin başarısına yansıyor. Adalet bakanlığımızın başlattığı bu kampanyayla daha çok okuyacaklar. Biz beşikten mezara kadar okuyacağız. Allah’ın ilk emri okudur. Tekrar bir kitap bir insan ve kitap iyileştirir diyoruz.  Kitap okuyun spor yapın” dedi.

Hakkari Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü yetkilileri ise, kurumlarında eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesinde; Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Müftülüğümüz ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği yaptığını belirterek kendilerine teşekkür ettiler.

Image

Image

Image

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.