Hakkari'de kiralık daire fiyatları el yakıyor!

Hakkari'de kiralık daire fiyatları el yakıyor!

Hakkari'de kiralık daire fiyatları el yakıyor. 1500 TL.'den başlayan fiyatlar bazı bölgelerde 2 bin lirayı buluyor. Bazı kiracılar ise yıllık zam oranın yüzde 40'ları bulduğunu iddia ediyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı yetkilileri, yükselen konut fiyatları ve fahiş kira artışları gündemi ile toplanırken Hakkari'deki kira artışları yeniden gündeme geldi. 

Kiralık daire ve ev fiyatlarının tavan yaptığı Hakkari'de artan kiralar nedeniyle kiracılarla ev sahipleri arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor. 

Kiralık daire fiyatları aldı başını gidiyor. Doğalgazlı sıfır dairelerde kira fiyatları bin 500 ile 2 bin lira arasında değişirken, eski yapılarda ise kiralar bin - bin 200 TL arasında değişiyor.

Özellikle ailelerin ev bulmakta zorlandığı kentte ev sahipleri evlerini memurlara kiralamayı tercih ediyor. Bazı kiracılar ise ev sahiplerinin kontrat döneminde yıllık zam oranını olması gerekenin çok üstüne çıkarttığını ileri sürüyor. Zam oranının yüzde 40'ın üstüne çıktığı, hatta yüzde 100 zam yapıldığını ileri sürenler de var.  

Türkiye'nin en pahalı ev kirasının Hakkari'de olduğunu iddia eden vatandaşlar, “Kiralar çok abartılmış, ev sahipleri tek fiyat veriyor. Pazarlık dahi yapmıyor. Kimi yerlerde 900 lira olan kiralar birden 1800'e çıkartılıyor. Yani mecbur olduğumuzu bildikleri için böyle davranıyorlar. Türkiye’nin hiçbir yerinde ev kiraları bu kadar abartılı değil” şeklinde sitemlerini dile getirdiler. .

Haber merkezimize ulaşan ve vatandaşlar ev kiraları konusunda ev sahiplerinden ve yetkililerden duyarlı olmalarını bekliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum