Hakkari'de karla mücadele çalışması sürüyor

Hakkari'de karla mücadele çalışması sürüyor

Hakkari Belediyesi karla mücadele ekibi tarafından sürdürülen çalışmalar geceli gündüzlü devam ediyor. İl genelinde kapalı olan 65 köy ve mezra yolunun açılması çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Yağışların durması ile birlikte çarşı merkezi ve mahallelerde biriken karların kent dışına çıkartılması için belediye ekipleri çalışma başlattı. Gece başlayan çalışmalar sabah saatlerinde de devam etti. 14 araç ve 40 personelle yürütülen çalışmalarda iş makineleri kar yığınlarını bir noktaya toplayarak daha sonra kamyonlarla şehir dışına çıkartıyor.

Araçların giremediği noktalar ise küreklerle temizleniyor. İki gündür yürütülen karla mücadele çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

Öte yandan İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğünden alınan bilgiye göre bugün sabah saatleri itibari ile kent genelinde 15 köy ile 50 mezraya ulaşım sağlanmıyor. 

Hakkari Merkezde 6 Köy 20 Mezra, Yüksekova: 6 Köy 13 Mezra, Şemdinli: 2 Köy 13 Mezra
Çukurca ise 1 Köy 4 Mezra olmak üzere toplam 65 yerleşim yerinin yolu kapalı durumda. 

İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin kapalı yolları açmak için başlattığı çalışmalar ise kresintisiz bir şekilde devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.