Hakkari'de Karda Rafting! VİDEO

Hakkari'de Karda Rafting! VİDEO

Hakkari Cilo Rafting Takımı Karda Rafting yaptı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’nin ilk ve tek Rafting takımı, Hakkari Kayak merkezinde düzenlenen kar şenliklerinde Kar Raftingi yaptı.

Hakkari Valiliği, İl Kültür Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hakkari Kar Festivali çeşitli etkinliklerle binlerin katılımı ile gerçekleşti. Festivale katılan çeşitli kurum,STK ve grupların gösterileri içerisinde en ilgi çekici olanı ise Kar Raftingi oldu.

Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünün “Cilo Rafting Takımı” festivalin programı kapsamında kayak merkezinde kar Raftingi gösterisi yaptı. Kar Raftingi basının yanı sıra halkın da oldukça ilgisini çekti.

Festivale katılan genlerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.  Rafting gösterisi, aynı zamanda Rafting sporcusu olmak isteyen yüzlerce gencin de taleplerine karşı yeni adımlar atılmasına sebep oldu.

Kar Festivaline katılan Cilo Rafting Takımı sporcuları adrenalini yüksek ve eğlenceli buldukları kar Raftinginin keyfini yaşadılar. Yaz aylarında Zap Nehrinde rafting yapan sporcular karda rafting yapmanın daha eğlenceli olduğunu dile getirdiler.

Yaklaşık bir yıl önce kurulan Cilo Rafting Takımı kısa sürede bir çok müsabakada art arda ülke dereceleri almış ve milli takıma yükselme şansı elde etmişlerdi.  Zap Nehrinde çalışmalarını sürdüren takım Kar Festivali kapsamında katıldıkları Kar Raftingi gösterisini başarılı bir şekilde tamamladılar.

Konu ile ilgili bilgi veren Cilo Rafting  Takımı antrenörü Ramazan İlhan, 'Biz gençlerimizi Zap Nehrinin azgın dalgaları arasında yetiştiriyoruz. Hepsi cesur, kararlı ve yürekli sporcular. Kar festivalinde de gösterimizi en iyi şekilde yaptığımıza inanıyorum' şeklinde konuştu.

Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları kulübü başkanı Hacı Tansu ise festival ve Rafting ile ilgili şunları söyledi;

''Hakkari de üçüncüsü düzenlenen bu festival olağanüstü güzel ve eğlenceli geçti. Bir çok spor dalının  gösteri yaptığı bu festivalde binlerce insanın yoğun kar yağışına rağmen eğlendiklerini gördük. Bizler Cilo Rafting Takımı olarak kar raftingi gösterisi sunduk ve büyük beğeni aldık.  Sporcularım Zap Nehrinde çalışmalarını sürdürecekken bu gün kar raftingi yapma şansını da yakaladık. Cilo Rafting Takımı bu gün hem iyi bir antrenman hem de güzel bir gösteri sundular. Bütün antrenör ve sporcularımı tebrik ediyorum. Böylesine güzel bir festivale öncülük yapan, organize eden ve yürüten bütün kurumlara teşekkür ediyoruz. Ayrıca Rafting Sporu noktasında desteklerini esirgemeyen Valimiz Sayın İdris Akbıyık’a, Hakkari Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Ömer Pakiş’e, Genlik Spor İl Müdürü Sayın Reşit Güldal’a ve İş adamı Sayın Nevzat Kazak’a şükranlarımızı sunuyoruz. Destekler arttıkça başarı yükselecektir. Dedi.

1-20190305154719.jpg2-940.jpg6-307.jpg7-193.jpg8-147.jpg5-408.jpg3-734.jpg4-578.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.