Hakkari’de Kar Yükü Nedeniyle Ahır Çöktü
Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Gündeşli Köprülü Mahallesi’nde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bir ahır çöktü. Kar kalınlığının artmasıyla birlikte çatının biriken kar yüküne dayanamadığı öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre, ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan mahallede Eyüp Sevmiş’e ait ahır, yoğun kar yağışı sonucu çöktü. Olay sırasında ahırda kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önlerken, yaşanan olayda can kaybı ve yaralanma olmadığı bildirildi.
Ahırın çökmesiyle birlikte içeride bulunan saman makinesi ile samanların büyük zarar gördüğü belirtildi. Kent genelinde son günlerde etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle benzer risklerin devam ettiğine dikkat çeken yetkililer, vatandaşları özellikle ahır ve yapıların çatılarını kontrol etmeleri konusunda uyardı.
