Hakkari'de kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

Hakkari'de kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

HAKKARİ'de etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve ilçelerdeki okullar, salı günü tatil edildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari’de etkili akşam saatlerinde başlayan, gece boyunca da aralıklarla yağan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı kent merkezinde 30, yüksek kesimlerde ise yer yer 60 santimetreye ulaştı.

Yağış nedeniyle 63 köy ve 173 mezra yolu kapandı. İl Özel İdaresi’nin karla mücadele ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışma başlattı. Hakkari Belediyesi ekipleri mahalle yollarının kapanmaması için aralıksız kar küreme çalışması yaparken, İlk ve Orta dereceli eğitim öğretim kurumları, Özel Öğretim Kursları, Halk Eğitim Merkezleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri ve Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerinde eğitim öğretim yarın tatil edilirken engelli ve hamile kamu personeli de 1 gün idari izinli sayılaca. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.