Hakkari'de 155 yerleşim yolu kapandı, yüzlerce ağaç kırıldı, elektrik direkleri devrildi

Hakkari ve ilçelerinde dün etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken yağış nedeniyle kent genelinde 45 köy ile 110 mezra olmak üzere 155 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Kentte dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, gece de aralıklarla devam etti. Yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari genelindeki 45 köy ve 110 mezra yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışma başlattı. Kar kalınlığının kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştığı belirtildi.

AĞAÇLAR KIRILDI, ELEKTRİK DİREKLERİ DEVRİLDİ

Şiddetli kar yağışı ile birlikte beyazlara bürünen kentte yüzlerce ağaç dalları kırılırken sümbül mahallesi ve Çallı alabalık tesisindeki elektrik direkleri de devrildi. Sabah saatlerinde iş yerlerinin önünü temizleyen Yasin Çiçek,  Kar'dan dolayı kırılan ağaçlara üzüldüklerini, karayolu ekiplerinin budama yapılsaydı belki de bu kadar ağaç kırılmazdı' dedi. 

02.jpg

3.jpg

7-2.jpg

10.jpg

 

whatsapp-image-2022-11-26-at-23-40-28-1.jpeg

whatsapp-image-2022-11-26-at-23-40-29.jpeg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.