Hakkari’de Kar Hayatı Felç Etti: 357 Köy ve Mezra Yolu Kapandı

Hakkari ve ilçelerinde bir haftayı aşkın süredir etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle Hakkari il genelinde 357 yerleşim yeriyle ulaşım sağlanamıyor.

 

 Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı uyarıların ardından 3 gündür etkisini sürdüren yoğun kar ve tipi nedeniyle şehir merkezi ile ilçelerde ulaşım durma noktasına geldi. Yeni yıla kar yağışıyla giren kentte, olumsuz hava koşulları günlük yaşamı da olumsuz etkiledi.

İl Özel İdaresinden alınan bilgilere göre, kent genelinde 110 köy ve 247 mezra yolu olmak üzere toplam 357 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının artmasıyla birlikte şehir merkezinde de araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, birçok noktada ulaşımda aksamalar yaşandı.

 İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy ve mezra yollarını yeniden ulaşıma açmak ve yerleşim yerleriyle bağlantıyı sağlamak amacıyla karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri ise şehir merkezinde başta ana arterler olmak üzere cadde ve sokakların açık tutulması için yoğun mesai harcıyor. 

2af7ce1a-67a2-4c35-87d3-425b24f3af60.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.