Hakkari'de Kar Festivalı 2. gününde

Hakkari Valiliği tarafından 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde, düzenlenen 'Kar Festivali' 2. günün de de devam etti.

 

Hakkari Valiliği'nin organize ettiği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Hakkari Üniversitesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün de destek verdiği festival 2. günün de de devam etti. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, kurum amirleri ve 10 bine yakın kişi katıldı. 

Türkiye'nin en yüksek kayak merkezlerinden biri olan Mergabütan Kayak Merkezi, katılımcılara muhteşem manzaralar sunarken, kayak severlere unutulmaz anlar yaşadı. Kalınlığı 2 metreyi bulan kar üzerine ateş yakıp semaverlerini kuran vatandaşlar çay yapıp mangalda kebap yaptılar. 

Kış sporlarının heyecanını doyasıya yaşamak isteyenler için adeta bir cennet olan kayak merkezi profesyonel kayakçılardan amatörlerine kadar her seviyeden sporcuyu ağırladı.

Bursa'dan geldiğini söyleyen Arzu deniz" Bursa'dan geldik. Bizim orada da kayak merkezi var ama böyle festivaller düzenlenmiyor. Gerçekten biz bu kadar güzel olduğunu tahmin etmemiştik. Herkesi hakkariye kayak merkezine bekliyoruz. buranın coğrafyası çok güzeldir.

Ailesi ile  festivale gelen  Hikmet Yaşar  ise, Bugün burada çok güzel bir atmosfer var. Kadim şehrimiz Hakkari'nin hak ettiği bir doğa var. 5. kar festivali yaşıyoruz. Daha önceki festivallere de katıldım ama bugün ki festival daha kalabalık daha coşkulu. Çevre illerimizden yoğun bir ilgi var. Herkesi buraya davet ediyoruz' dedi.

indir-002.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.