Hakkari'de HDP önündeki evlat eylemi 37'ınci haftada

Hakkari'de HDP önündeki evlat eylemi 37'ınci haftada

Hakkaride, çocukları PKK tarafından kaçırıldığı öne sürülen ailelerin HDP il binası önündeki evlat nöbeti, 37'nci haftada da devam etti. Aileler, ellerinde Türk bayrağı ve çocuklarının fotoğraflarıyla slogan atarak HDP önüne kadar yürüdü.


Hakkari'de, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını öne sürülen aileler, 37'nci haftada da Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi. Aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde 'Çocuklarımızı istiyoruz', 'Evlatlar dönüyor PKK çöküyor' 'Anneler nöbette', 'Artık yeter yakamızdan düşün', 'Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak' yazılı dövizler taşıyarak yürüyüş yaptı. HDP İl Başkanlığı binasına kadar slogan atıp yürüyen ailelerin geçtiği güzergahta polis güvenlik önlemi aldı. HDP İl binası önüne gelen aileler, "Kahrolsun PKK, iş birlikçi HDP" sloganları attı.

Leyla Çiftçi, 6 yıl önce 14 yaşındayken kaçırılan kayınbiraderi Rojhat için eyleme katıldığını belirterek, "30 Kasım tarihinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışma şehit olan kahraman askerimiz Topçu Uzman Çavuş Nedim Korkmaz'a Allahtan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Yeter artık, kardeş kardeşi vurmasın. Gelin, korkmayın, birleşelim. Hep beraber evlatlarımızı dağdan indirelim. İnanıyoruz ki, azimle seslerini yükselten biz annelerin sayesinde terör örgütlerinin elinde bulunan yavrularımızı kurtaracağız. Evlat nöbetindeki bütün annelerle birlikte teröre son diyoruz. Teröre lanet ediyoruz. Pek çoğumuz terörün vahşi yüzüne şahit olmuş insanlarız, terör örgütlerinin kalleş saldırılarında vatandaşlarımızı kurban verdik, bu katil sürüleri kimi zaman DEAŞ olarak, kimi zaman FETÖ olarak ve kimi zaman PKK olarak karşımıza çıktı. Adları iddiaları, coğrafyaları farklı olsa da bu örgütlerin tamamı Müslümanları hedef aldı. Müslümanların kanını dökerek en fazla zararı Islam'a ve müslüman'lara verdiler. Dökülen bu kanda elbette bölücü terör örgütü kadar bu teröristleri silaha ve desteğe boğanlarında payı vardır. İlk günden beri proje mahsulü bir yapı olduğu bilinen PKK ve destek verme oyunu artık son bulmalıdır. Toprak bütünlüğümüze tehdit oluşturan bu terör örgütünün kökünü kazımakta kararlıyız." dedi.

2.jpg

4.jpg

8.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum