Hakkari'de Hacı adayları aşı oldu

Hakkari'de Hacı adayları aşı oldu

2023 yılı hac organizasyonunda hacca gidecek vatandaşlara Merkez Ulu Cami’inde menenjit aşısı yapıldı.

Hacı adayları aşı öncesi Toplum Sağlığı Merkezi tabiplerinden Ahmet Çalık tarafından Temel Sağlık Bilgileri konusunda bilgilendirildi.

Doktor Çalık hacı adaylarına verdiği eğitimde, mutlaka uygulanması gereken sağlık kurallarının yanında temizliğin önemine vurgu yaptı.

Sürekli kullanılan ilaçların yeteri kadar alınması gerektiğini belirten tabip Çalık, “salgın ve bulaşıcı hastalıklara yakalanmamak için maske kullanmaları, kişisel temizliğe önem vermeleri, güneş altında çok kalmamaları, zorunlu durumlar dışında mümkün olduğu kadar kalabalık ortamlara girmemeleri, özellikle uyku saatlerinde klimaları açık bırakmamaları, gölgelik yerlerde serinlemeleri, açık gıda almamaları, sık sık su tüketmeleri, ishal, kabızlık, baş dönmesi ve kusma gibi bir sorunla karşılaştıklarında hemen doktorlara başvurmaları gerektiğini” belirtti.

Kafile başkanı ve hacda görevlendirilen din görevlilerinin de hazır bulunduğu eğitimden sonra hacı adayları menenjit aşısı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.