Hakkari'de Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin sergisi açıldı
Hakkari Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan ve birbirinden başarılı çalışmaların yer aldığı 120 karma eserden oluşan yıl sonu sergisi açıldı.
HAKKARİ OBJEKTİF HABER
2 yıl önce faaliyete açılan ve 38 resim öğrencisinin eğitim gördüğü, Hakkari Güzel Sanatlar Lisesi ilk karma resim sergisi açıldı.
Valilik bahçesindeki serginin açılışı Hakkari Valisi İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Hakkari Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü H. Salih Kaya, okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Açılışta kısa bir açıklama yapan Vali İdris Akbıyık, Hakkari’de güzel şeylerin olduğunu belirterek, Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerinin resimlerinden oluşan karma resim sergisini açtıklarını belirtti.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ise serginin açılışına katılan Vali İdris Akbıyık ve protokol üyelerine teşekkür etti.
Temel amaçlarının öğrencilerin bilgi ve yetenekleri doğrultusunda daha iyi bir eğitim almalarını sağlamak olduğunu ifade eden müdür Gür, bugün Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin sezon boyunca yapmış olduğu resimleri sergilediklerini kaydetti.
Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümünde okuyan 38 öğrencinin eğitim sezonu boyunca yaptıkları 120 karma eser bugün gün boyunca öğrencilere ve halka açık kalacak.

