Hakkari'de Evlat nöbetine, 2 aile daha katıldı
Hakkari'de çocukları dağa kaçırıldığı öne sürülen aileler, HDP binası önündeki eylemlerini 26'inci haftada da sürdürdü. Oturma eylemine 2 aile daha katılarak aile sayısı 15'e yükseldi.
Hakkari'de çocukları ve yakınları PKK tarafından dağa kaçırıldığı öne sürülen aileler, 26'inci haftada Cumhuriyet Caddesi'nde bir araya geldi. Burada toplanan 15 aile, "Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP" sloganları atıp ellerinde Türk bayrakları ve üzerinde 'Hiçbir annenin yüreği yanmayacak', 'PKK kaybedecek, anneler kazanacak' yazılı pankartlar taşıyarak yürüyüş yaptı. Aileler, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı HDP il binası önünde de slogan atmayı sürdürdü. Bu sırada HDP'liler de yüksek sesle müzik çalarak eylemi bastırmaya çalıştı.
Basın metnini Diyarbakır'dan ailelere destek için gelen Melek Çiftçi okudu. Çiftçi, "Bedenen yanımızda olmayıp gönülleri ve düşünceleri bizlerle birlikte olan herkese sesleniyoruz. Bizlere katılın. Bu haklı davamızı birlikte büyütelim, çocuklarımızla birlikte mutlu yarınlara kavuşalım. Hakkari anneleri ve kadınları olarak evlat hasreti çeken bizler, çocuklarımıza kavuşacağımıza inanıyoruz. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık diliyoruz" dedi.
OTURMA EYLEMİNE 2 AİLE DAHA KATILDI
12 yaşındayken Dağa kaçırılan oğlu Çetin Akın için eyleme katılan Esat Akın da oğlunun 2009'da PKK tarafından dağa kaçırıldığını ifade ederek, "Oğlumun geri gelmesini istiyorum. Gelip devletimize teslim olsun. Ben de eyleme yeni katıldım. 12 yaşındayken bakkala bakıyordu. Bakkal için eşya almaya gitti. Bir daha da haber alamadık." dedi.
12 yaşındayken kaybolan Kardeşi Ferman Kılıç için eyleme katılan ağabeyi Haşim Kılıç kardeşinin gelip devlete teslim olmasını istedi.



