Hakkari'de evlat nöbetinde bir aile çocuğuna kavuştu

Hakkari'de evlat nöbetinde bir aile çocuğuna kavuştu

Hakkari'de çocuklarının bulunması amacıyla HDP binası önünde oturma eylemi yapanlardan 1 aile daha, gelip teslim oldu. Evlat nöbetinde çocuklarına kavuşan aile sayısı da 41'e ulaştı.

 

Kentte çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığı öne sürülen aileler, 45’inci haftada da Cumhuriyet Caddesi Mukaddes Akar Sokağı’nda bir araya geldi. Aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve üzerlerinde 'Çocuklarımızı istiyoruz',', 'Anneler nöbette' yazılı dövizler taşıyarak yürüyüş yaptı. HDP İl Başkanlığı binasına kadar yürüyerek PKK ve HDP aleyhinde slogan atan ailelerin geçtiği güzergahta polis, güvenlik önlemi aldı. HDP binası önüne gelen aileler' sloganlar atarken, HDP'liler ise, parti binasından müzik çaldı.

2013 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 15 yaşındayken kaçırılan kızı Zübeyde için evlat nöbetini sürdüren Esmer Koç evladına kavuştuğunu söyledi. 

Koç, ''Benim kızım 4 HDP'li tarafından dağa kaçırıldı. daha 15 yaşındaydı.Yıllardır evladımı arıyorum evlat acısını çekiyorum. Ben evladımı söke söke terör örgütünden aldım. kızıma yıllar sonra kavuştum. Allah Cumhurbaşkanımızdan Bakanımızdan Hakkari emniyetimizsden razı olsun'' dedi.

 Ablasına kavuştuğunu söyleyen Fadile Koç ise, Annesiyle yıllardır HDP binasının önünde evlat nöbeti tuttuğunu söyledi. Hiç bir zaman umutlarını kaybetmediğini ve en sonda ablasına kavuşmasına rağmen evlat nöbetindeki eylemlerini sürdüreceğini belirtti.

3.jpg

10.jpg

11.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.