Hakkari’de "Dünya Tütünsüz Günü'nde fidan dikildi

Hakkari’de "Dünya Tütünsüz Günü'nde fidan dikildi

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğüce "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günüde" tütün ekimine bağlı olarak tarım arazilerinin kullanılmasına dikkat çekmek amacıyla fidan dağıtım etkinliği düzenledi.

Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Tekser 5 nolu ASM arkasında fidan dikim etkinliği düzenlendi. Belirlenen alana Orman İşletme Müdürlüğü personeli koordinatörlüğünde Vali Yardımcısı Köroğlu ve beraberindekiler kendi elleri ile fidan 120 yakın selvi, çınar ve akasya fidanı dikti.

Etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Köroğlu,şunları kaydetti.

" Türkiye genelinde yılda 5 buçuk milyon insan sigaradan ölüyor. Türkiye'de de çok yüksek seviyelerde. o yüzden dünya tütünsüz gününde bizimde ricamız sağlık müdürlüğü ve orman işletme müdürlüğü olarak hiç olmazsa sigarayı 24 saat bırakalım. Bu etkinliği düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Fidan dikme etikliğine Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nigara Dursun, Çevre ve Şehircilik Müdürü Nazmi Yakar, SYDV Müdürü Sait Abdullahoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Necdet Demir, Hakkari Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Yoldaş Hakkari Devlet Hastanesi Güvenlik Şefi İlhan Sayın ve sağlık çalışanları katıldı.

whatsapp-image-2023-05-31-at-11-51-47.jpeg

whatsapp-image-2023-05-31-at-11-51-50.jpeg

whatsapp-image-2023-05-31-at-11-51-47-001.jpeg

whatsapp-image-2023-05-31-at-11-52-07.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.