Hakkari'de dönerciler denetlendi!

Hakkari'de dönerciler denetlendi!

Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri esnaflara yönelik fahiş fiyat denetimi gerçekleştirildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Zabıta Müdürü Adil Demir, Ticaret İl Müdürü Salih Çiftçi ve beraberindeki ekipler döner salonları, çorbacılar ve okul kantinlerinde fiyat denetimi ve  gıda maddelerinin sağlık koşullarını uygunluğu ve ürünlerin ambalajlarındaki son kullanma tarihleri incelendi. Ekipler uyulması gereken kurallar hakkında işyeri sahiplerini ve çalışanları bilgilendirdi.

Denetim ekibi yetkilileri," Öğrencilerin sağlığı belediyemizin her zaman önceliği olmuştur. Onlar eğitimlerine devam ederken bizlerde beslenme ihtiyaçlarını gördükleri okul kantinlerinde gereken denetimleri büyük bir titizlikle yapıyoruz.

Okul kantinlerinin yönetmeliğe uygun şekilde faaliyetlerinin devam edip etmediğine dair incelemelerimiz geniş kapsamlı bir şekilde sürdürüyoruz. İş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, kantin ve personelin genel hijyen durumu, üretim izinlerinin olup olmadığı ve kullanılan gıdaların muhafaza koşullarına uygunluğu konularında denetim yaptık.

Gelen şikayetler üzerine döner salonları ve çorbacı sektöründe faaliyet gösteren işyerlerini de denetledik. Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından kendilerine verilen fiyat tarifesinin müşterinin görebileceği bir asılması konusunda uyarılarda bulunduk. Fahiş fiyatta ürün satanların her ürün başına cezai işlem gerçekleştirileceğine dair işletme sahipleri uyarıldı.

1.jpg

2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum