Hakkari'de doğaya bin 300 keklik bırakıldı

Hakkari'de doğaya bin 300 keklik bırakıldı

Hakkari Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce bin 300 keklik doğaya salındı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Konu ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Hakkari Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Necmettin Yılmaz, Doğa Koruma ve Mili Parklar Genel Müdürlüğünce Hakkari'de tahsis edilen bin 300 adet keklik habitatlarına uygun alanlarda başarılı bir şekilde doğaya salımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarına ve paydaşlara teşekkür eden Yılmaz, kekliklerin Hakkari ve ilçelerindeki kırsal alanlarına salıverildiğini ve bölgedeki keklik popülasyonunu artırmak amacıyla kekliklerin doğaya bırakıldığını söyledi.

Kekliklerin doğada azalarak nesli tükenme noktasında olduğunu ifade eden Yılmaz , sayılarının arttırılması için çalışmaların her yıl sürdürdüklerini bildirdi.

Ardından keklikler doğaya salındı.

whatsapp-image-2022-09-28-at-13-21-59.jpegwhatsapp-image-2022-09-28-at-13-22-00.jpegwhatsapp-image-2022-09-28-at-13-22-01.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum