Hakkari’de dere taştı: Evlere su bastı

Hakkari’de dere taştı: Evlere su bastı

Hakkari’nin Biçer Mahallesi’nde derenin tıkanması sonucu mahalleyi su bastı. Melik Esat Camii arkasında taşan dere, cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden oldu.

 

Edinilen bilgilere göre, mahalleden geçen dereye atılan çöp ve katı atıklar su akışını engelleyince dere taştı. Gece saatlerinde yaşanan olay mahalle sakinlerinde paniğe neden oldu.

2-2113

olayın bildirilmesi üzerine bölgeye gelen belediye ekipleri, iş makineleriyle derenin önünü tıkayan katı atıkları temizledi. Yapılan hızlı müdahale sayesinde olası büyük bir zararın önüne geçildi.

Mahalle sakinleri, zamanında müdahalede bulunan belediye ekiplerine teşekkür ederek çevre temizliği konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini ifade etti. Vatandaşlar, çöplerin dere yataklarına değil çöp konteynerlerine atılması çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.