Hakkari'de deprem toplantısı: Planlanan tedbirler açıklandı

Hakkari'de deprem toplantısı: Planlanan tedbirler açıklandı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkanvekili Ali Çelik, "Hakkâri için öncelikli hedefimiz daha sağlam bir yapı stoğu oluşturmaktır" dedi.

Hakkari'de Depreme Hazır Bir Hakkâri‘’ İçin İlçe Bazlı Yapı Stoğu Toplantısı gerçekleştirildi.

Hakkari Valisi ve Başkan Vekili Ali Çelik Başkanlığı'nda yapılan toplantıya, Hakkâri Üniversitesi Rektörü, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, AK Parti İl Başkanı, il ve ilçe Belediye Başkanları ve kurum müdürleri katıldı. 

 Toplantıda Hakkâri il ve ilçelerinin yapı stoğunu güçlendirip depreme dayanıklı hale getirmek için yapılabilecek çalışma ve projeler ele alındı.

888-22

‘’ Depreme dirençli şehirler inşa etmeliyiz  ‘’

Yapılan ve yapılmakta olan mevcut projelerin durumu ile planlanan inşaatlar ve altyapı çalışmalarının da ele alındığı toplantıda Vali Çelik ‘’Hakkâri için öncelikli hedefimiz daha sağlam bir yapı stoğu oluşturmaktır ‘’ diyerek deprem için alınabilecek önlemlere vurgu yaptı.

"Deprem Tedbirleri Kapsamında 125 Milyon TL Finansman Sağlandı‘’

Toplantıda Vali Çelik’in talimatı ile deprem tedbirleri kapsamında Belediye, Hakkâri İl Özel İdaresi ve  AFAD Bütçesine toplamda 125 Milyon TL finansmanın sağlandığı belirtilirken, ilk etapta 500 konutun deprem risk performanslarının çıkarılacağı kaydedildi. 

Hakkari Belediyesi tarafından belirlenecek 10 noktaya, içerisine enkaz arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak bütün ekipmanların temin edildiği deprem müdahale konteynerleri kurulacağı açıklanırken, Hakkâri Üniversitesi bünyesinde Deprem Araştırma Laboratuvarı kurulacağı ve bu kapsamda konutlarda KAROT (bina dayanıklılık testi) yapılacağı bildirildi. 

Deprem tedbirlerine ilişkin arama kurtarma ekipleri olarak Jandarma, Emniyet ve Milli Eğitim bünyesinde toplam 57 TİM, 870 personel planlandı.

Söz konusu TİM’lerin eğitimleri için Şırnak’a parkur kurulacağı ve bu parkurun yapımına başlandığı açıklandı.
Toplantıda; arama kurtarma için kurulacak ekipler ile mevcut iş makinalarının eşleşmesinin yapılıp, acil durumda hangi iş makinasının hangi ekip ile işbirliği içinde olacağının da önceden belirleneceği kaydedildi. 

‘’ İleride bizde bu iradenin bir parçasıydık demek için herkesin desteğine ihtiyacımız var ‘’ 

Toplantıda konuşan Vali Çelik, ‘’İleride bizde bu iradenin bir parçasıydık demek için herkesin desteğine ihtiyacımız var ‘’ sözlerini kullanarak, kurumlar arasındaki iş birliğinin önemini vurguladı ve toplantı katılımcılarına çalışmaları için teşekkür etti.

89-48

90-139

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum