Hakkari'de Çamur İsyanı: En Azından Çakıl Döksünler

Hakkari'de Çamur İsyanı: En Azından Çakıl Döksünler

Hakkari’nin Bağlar Mahallesi’nde yolların yağışlarla birlikte çamur deryasına dönmesi, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

 

Mahalle sakinlerinden Ökkeş Ayaz, 342. Sokak’ta yaşanan mağduriyeti anlatarak belediyeden kalıcı bir çözüm talep etti. Ayaz, belediye ekiplerinin günler önce mahalleye gelerek asfalt çalışması yapılacağını söylediğini ancak işin tamamlanmadığını ifade etti:

“Beş gün önce belediye çalışanları, akşam saat 19.00’da gelip ‘Sokağınıza asfalt getirecekler’ dediler. Kepçeyle ara sokağa girildi ve daha önceki kilit taşlarının kaldırılması istendi. Mahalle sakinleri de taşları topladı. Aradan üç gün geçmesine rağmen mahallemizdeki büyüklerimiz ‘Yollar yapılmayacak mı?’ diye sorduğunda bize ‘Mazot verilmiyor, yapacağız’ denildi ama asfalt makineleri geri çekildi.”

Ayaz, sokaklarının şu anda “ekilmeye hazır tarla gibi” olduğunu belirterek, özellikle öğrencilerin her gün bu çamurun içinden geçerek okula gitmek zorunda kaldığını söyledi.

Mahalle sakinleri, asfalt çalışması yapılmayacaksa en azından çamurun çakıl taşlarıyla kapatılmasını talep ediyor. Vatandaşlar, yetkililerden sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

301be33d-8ad7-4458-aedb-436ed7d28e25.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.