Hakkari'de asayiş toplantısı yapıldı

Hakkari'de asayiş toplantısı yapıldı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik Başkanlığında 'Mayıs Ayı Asayiş Değerlendirme Toplantısı' gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Çelik, kentin huzur ve güvenliğinin öncelikli konu olduğunu söyledi.

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu ve İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ilgili birim yetkilileri katıldı.

Vali Çelik, Hakkari'de 2024 yılı mayıs ayında meydana gelen asayiş olaylarına ilişkin yapılan analiz ve değerlendirmeler neticesinden il genelinde hırsızlık olaylarının 19'dan 9'a kadar düştüğünü söyledi. 

Hakkari'de dolandırıcılık suçlarında ciddi bir artış artış yaşandığına dikkat çeken Vali Çelik, ''Kentte aile içi ve kadına karşı şiddet olaylarında yüzde 2 oranından bir düşüş yaşandığını görebiliyoruz. Yine Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında yürütülen başarılı çalışmalar incelendiğinde bir önceki yılın aynı döneminde oranla yüzde 50 oranında bir atış olduğu 113 Kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Suça karışmış 34 şahsa işlem yapıldığı ve bunlardan 4 şahıs tutuklandı Aile içi ve kadına karşı şiddet olaylarında düşüş yaşandı. Yine İlimizde son yıllarda artan dolandırıcılık suçlarına dikkat çekmek istiyorum. Özellikle vatandaşlarımız kendi güvenlikleri için kurumsal yapısı olmayan mecralardan alış veriş yapmaması gerekiyor. Yol kontrol ve uygulama nokta performanslarına yönelik yapılan incelemeler doğrultusunda %82 oranında bir performans artışı olduğu görülmektedir. Trafik kurallar insanlarımızı yaşatmak için olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Sürücüler şehir içi ve şehir dışı hız limitlerine dikkat etmesi gerekiyor" diye konuştu. 

Kurban Bayramı dolasıyla emniyet ve jandarmanın gereken tedbirleri aldığını anlatan Vali Çelik, oluşabilecek trafik yoğunluğuna dikkat çekti.

Vatandaşlara emniyet kemeri ve trafik kurallarına riayet etmeleri çağrısı yapan Vali Çelik, "Okulların kapanması ile jandarmamız ve polisimiz görevlerinin başında olacak. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele kapsamında bir önceki dönem oranla % 77oranında bir artış olduğunu 10 bin 446 paket kaçak sigara, 262 adet elektronik sigara ,254 adet cep telefonu , 1 ton 300 kilogram kaçak çay, 950 Litre akaryakıt ele geçirildi. Kaçakçılık suçundan 120 şahsa işlem yapılarak, bunlardan 10 şahıs tutuklandı. Haklarında arama ve yakalama kararı bulunan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında mayıs ayında, hırsızlık suçundan 10 , dolandırıcılık suçundan 13 kişi, öldürme suçundan 6 ve farklı suçlardan aranan 263 şahıs yakalandı. Yapılan çalışmalardan önemli olan ülkemizin ve Hakkari'mizin güvenliğidir. Falliyetlerde emeği geçen tüm kolluk birimlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Yaklaşan Kurban Bayramının ülkemize milletimize huzur sağlık getirmesini diliyorum'' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.