Hakkari'de Asayiş güvenlik toplantısı düzenlendi

Hakkari'de Asayiş güvenlik toplantısı düzenlendi

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, uyuşturucu ve zehir tacirleri ile mücadelede, tüm vatandaşlardan, tüm hemşerilerimizden ve Hakkarili kardeşlerimden destek istiyoruz bizimle güç birliği yapsınlar dedi.

Hakkari Valiliğinde düzenlenen Asayiş Güvenlik toplantısına İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve ilgili birim amirleri katıldı.

Vali Çelik, her gün asayiş güvenlik toplantısı yaptıklarını belirterek,  Hakkari’nin huzur ve güvenliği için meydana gelen asayiş olaylarının yansımalarını ele aldık dedi.

Hakkari’nin güven ve huzuru birinci önceliğimiz diyen Vali Çelik, burada vatandaşlarımızın mal ve can ve güvenliğini korunmak içinde kolluk birimlerimiz 24 saat esasına göre faaliyetlerine devam ettiğini söyledi.


 Vali Ali Çelik,” Önemsediğimiz konu Uyuşturucuları ile zehir tacirleri ile mücadele konusunda sahada arkadaşlarımızın çok ciddi iradesi var. Bu iradeyi sahada göstermek için var güçleri ile çalışıyorlar. Narkotik olayları geçen yıl 10 olarak görünürken sahadaki etkin mücadelesi sonucu şuana kadar 45 tane olay tespit edilip bunların failleri ile ilgili işlemler gerçekleştirilmiştir.

Olaylar gerçekleşiyor kolluk kuvvetleri bunlara göz açtırmıyor. Geçen yıl 22 tane olay sayısı varken 131 olaya çıkmış, bu bizim açımızda sahadaki etkinliği net olarak gösteriyor. İşlem yapılanların sayısı 3’ten 17’e çıkmış ve buda ciddi bir rakam.  Bizim için en önemli pereletmelerden Geçen yıl 2 kişi tutuklanırken, yani narkotik olayları ile ilgili bu yıl iki ay içinde 25 zehir taciri kişi tutuklanmıştır. İç işleri Bakanlığımızın sahadaki kolluk birimleri bu mücadeleyi çok güçlü ortaya koyuyor. Ama Vatandaşlarımızdan da uyuşturucu zehir tacirlerine ilişkin olarak da bilgilendirme konusunda desteklerini ihtiyacımız var. Geleceğimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın şuandaki en büyük düşmanı bu zehir tacirleridir. Tüm vatandaşlarımızdan, tüm hemşerilerimizden Hakkarili kardeşlerimden şunu istirham ediyorum. Bunlarla mücadeleyi güç birliği ile yapalım. Uyuma programız var. Bizi her yerde ne varsa duydukları, kulaklarına gelen gördükleri ne varsa bize lütfen bildirsinler. Bu insanı ve vicdani bir sorun. Bunların isimleri bizde gizli kalacaktır.  Sürecin hiçbir şekilde bir parçası olmayacaklardır. Zehir tacirlerine karşı güçlü bir işbirliği yapmamız gerekiyor. Bunlara göz açtırmayacağız sizlerin desteğine ihtiyacımız var” dedi. 

430823232-122135389094052847-4496790508698856773-n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.