Hakkari'de AFAD Eğitim Sahası hizmete açıldı
Hakkari'nin Otluca köyünde yapımı tamamlanan AFAD Eğitim Sahası hizmete açıldı.
Eğitim sahasında, online ve yüz yüze eğitimlerini tamamlayan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler için “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitimi” başlatıldı.
Eğitim sahasından ilk eğitim AHBAP Derneği gönüllülerine verildi.
Normal şartlarda 4 gün süren eğitimler, açılışa özel olarak ilk etapta 5 saatlik “Kaza Kırım Eğitimi” ile başladı.
Bundan sonraki süreçte kamu kurumların, STK’ların ve gönüllülerin eğitimleri aktif bir şekilde sahada verilmeye devam edecek.
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


