Hakkari'de 'Adalet' Nöbeti 76. gününde

Hakkari'de 'Adalet' Nöbeti 76. gününde

Hakkari'de iki ayrı rehabilitasyon merkezinin sahipleri arasında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili davada, şüphelilere verilen cezaya tepki tepki için başlatılan 'Adalet' bugün de devam etti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'de iki ayrı rehabilitasyon merkezinin sahipleri arasında 5 Şubat 2022 yılında yaşanan kavgada, Hikmet Demir yaşamını yitirmiş, her iki aileden toplam 6 kişi de yaralanmıştı.

Mahkemenin "Adam Öldürmeye Teşebbüs" iddiasıyla müebbet artı 9'ar yıl ceza verdiği öğretmenler Cuma Özer, Deniz Turan ve Remezan Karakış’ın aile fertleri süresiz adalet nöbeti başlattı.

Valilik önünde bir araya gelen anneler, öğretmenlerin fotoğrafları ve “Adalet İstiyoruz” pankartı açtı.

Eşlerinin ve diğer yakınlarının fotoğraflarını taşıyan anneler, 76 gündür adalet için başlattıkları eylemlerinin sürdüğünü dile getirdi.

Kentteki sivil toplum örgütü temsilcilerinin duyarsızlığından yakınan Hülya Özer, tek taleplerinin 'Adil' yargılama olduğunu ifade etti ve Adalet Bakanlığı yetkililerine seslendi.

Adalet nöbeti, 15 dakikalık oturma eyleminin ardından son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.