Hakkari'de ‘Adalet Nöbeti' 54. Gününde
Hakkarili öğretmenler Remezan Karakış, Deniz Turan ve Cuma Özer için başlatılan "Adalet Nöbeti" 54'ncü gününde Valilik önünde devam etti.
HAKKARİ OBJEKTİF HABER
Hakkari'de iki ayrı rehabilitasyon merkezinin sahipleri arasında 5 Şubat 2022 yılında yaşanan kavgada, Hikmet Demir yaşamını yitirmiş, her iki aileden toplam 6 kişi de yaralanmıştı.
Mahkemenin "Adam Öldürmeye Teşebbüs" iddiasıyla müebbet artı 9'ar yıl ceza verdiği öğretmenler Cuma Özer, Deniz Turan ve Remezan Karakış’ın aile fertleri süresiz adalet nöbeti başlattı.
Yağışlı havaya rağmen Valilik önünde bir araya gelen anneler, öğretmenlerin fotoğrafları ve “Adalet İstiyoruz” pankartı açtı.
"SESİMİZİ DUYUN" Bugün adalet istiyoruz eylemimizin 54. günündeyiz diyen tutuklu eşi Asuman Turan," Verilen karar sadece öğretmenlerimize değil, ülkemizin cumhuriyet değerlerine, anayasal haklara da yapılan bir ihlaldir. Hak ihlalleri ve adaletsizlikler apaçık ortadayken neden sesimizi duymuyor sunuz?
