Hakkari'de ‘Adalet Nöbeti' 2’nci gününde

Hakkari'de ‘Adalet Nöbeti' 2’nci gününde

Hakkari'de iki ayrı rehabilitasyon merkezinin sahipleri arasında ölümle sonuçlanan olayla ilgili mahkemenin verdiği kararın hukuksuz olduğuna ilişkin başlatılan “Adalet Nöbeti" eylemi ikinci gününde devam etti.

Hakkari'de iki ayrı rehabilitasyon merkezinin sahipleri arasında 5 Şubat 2022 yılında yaşanan kavgada, Hikmet Demir yaşamını yitirdi, her iki aileden toplam 6 kişi de yaralandı.  Mahkeme kararından sonra tutuklu Cuma Özer, Deniz Turan ve Remezan Karakış’ın aile fertleri tarafından dün “adalet nöbeti” başlatıldı.  Başlatılan nöbet eyleminin ikinci gününde, tutukluların, anneleri, eşleri ve henüz 1.5 yaşlarındaki çocuklarıyla katılım sağlandı.   Kent merkezinde başlatılan ve 2’nci gününe giren adalet nöbetinde aile fertleri, tutuklananların fotoğrafları ve “adalet istiyoruz” pankartı açtı. 

AMACIMIZ PROVAKASYON DEĞİL ADİL YARGILANMADIR’

Burada açıklamalarda bulunan tutuklu Deniz Turan’ın eşi ve rehabilitasyon merkezi müdürü Asuman Turan, Adil yargılanma  talebiyle başlattıkları adalet nöbetlerinin ikinci gününde ve olumlu sonuç ve adil bir şekilde yargılanma sağlanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, başlattıkları hukuk mücadelelerinde kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı. Yetkili mercilerden olumlu bir  cevap gelene kadar, seslerini duyurmaya devam edeceklerini vurgulayan Turan, “Yaptığımız bu mücadelenin kesinlikle bir provokasyon veya toplumsal bir olaya dönüştürme amacı olmadığını tutuklu bulunan 3 öğretmen için adalet ve adil yargılanma talebi olduğunu tekrar belirtmek isteriz” dedi.

  ‘SESİMİZ DUYULANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Adalet bakanlığına çağrıda bulunan Turan konuşmasında son olarak şu ifadelere yer verdi; “Buradan bir kez daha başta Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ ve Adalet Bakanlığı mercilerine açık ve tek talebimiz olan adil yargılanma hakkının derhal tanınması çağrısında bulunuyoruz. Sesimize cevap verilmedikçe adalet nöbetimiz ve talebimiz  devam edecektir.”  

YASAKLAMA KARARI

Yapılan açıklamanın ardından tutuklu yakınları oturma eylemine geçti. Yaklaşık bir saat boyunca oturma eylemlerini sürdüren aile fertlerine polisler tarafından yaptıkları eylemin Hakkari Valiliği tarafından, “eylem ve etkinlik” yasağı gerekçesiyle bugünden itibaren yapacakları eylemin yasaklandığını sözlü bir şekilde tebliğ edildi.  Oturma eylemlerini kısa bir süre daha devam ettiren aileler duruma tepki amaçlı sessiz bir şekilde dağıldı. Eylemin yarında devam edeceği öğrenildi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.